Dermalogica

Het Amerikaanse Dermalogica is niet zomaar een merk, het is een visie.


Oprichtster Jane Wurwands persoonlijke missie is dat de professionele huidverzorgingsbranche serieus moet worden genomen. Zij spreekt dan ook niet over schoonheidsspecialisten maar over ‘Skin Care therapists’ (huidverzorgingstherapeuten). Niet ‘pampering’ en ‘beauty’ maar vakmanschap, kennis en liefde voor het vak zijn noodzakelijk om in het instituut goede resultaten te behalen.

Met zijn eigen filosofie neemt Dermalogica afstand van de beautyindustrie die teveel nadruk legt op valse beloftes van schoonheid.

Bij Dermalogica is kennis de sleutel tot succes.


Zij stellen hoge eisen en het regelmatig volgen van trainingen is dan ook een must. Voor de echte Dermalogica freaks is er om de 2 jaar een Congres. Duizenden Skin Care Therapists van over heel de wereld ontmoeten elkaar daar. Deze ‘Dermalogica Family’ wisselt ervaringen uit en bezoekt demonstraties, lezingen en workshops.

De productlijn van Dermalogica bevat exfolianten, krachtige plantenextracten en essentiële oliën. Dermalogica gebruikt alleen de beste ingrediënten, zoveel mogelijk uit de natuur en geen irriterende lanoline, synthetische geur- en kleurstoffen en gedenatureerde alcohol, noch minerale oliën zoals paraffine die de huid afsluiten. De producten worden niet op dieren getest, de verpakkingen zijn recycleerbaar en door zijn universele look en inhoud geschikt voor man en vrouw.

Een behandeling van Dermalogica begint met een Face Mapping huidanalyse.


De huid wordt in verschillende zones verdeeld, waarbij elke zone apart wordt geanalyseerd. Deze gegevens worden op de persoonlijke klantenkaart genoteerd en bijgehouden. De behandelingen en de producten worden op de actuele huidconditie afgestemd.

De verpakking oogt bescheiden, maar Dermalogica is een merk van wereldformaat.


Hip, no-nonsense en vooral innovatief. Leuk detail is dat Hollywood zweert bij Dermalogica. Courtney Cox en Jennifer Aniston van de comedyserie Friends, Madonna, Britney Spears, Catherina Zeta-Jones, maar ook Victoria en David Beckham zijn enthousiaste gebruikers.